Ouderavond over verslaving

Hoe herken je een verslaving en wat kan je doen?

De keuze is reuze en sommige jongeren lopen daardoor het risico verslaafd te raken aan zaken als alcohol en drugs. Maar ook teveel gamen of schulden opbouwen door (online) gokken komt steeds vaker voor. Hoe weet je dat je zoon/dochter of iemand in je omgeving verslaafd raakt ? En net zo belangrijk; hoe help je het kind weer van de verslaving af? Op advies van enkele ouders organiseert Caleidoz een informatieavond in Lobith. Alle ouders en opvoeders uit de gemeente Zevenaar die meer willen weten zijn welkom op woensdag 6 november.

Wil je weten hoe cocaïne eruit ziet of een XTC pilletje? Iriszorg is aanwezig met de drugskoffer en laat alle producten zien. Iriszorg is het regionale kenniscentrum en expert op het gebied van allerlei soorten verslavingen. De deskundige van Iriszorg weet dus ook alles over gamen en gokken en geeft tips over hoe je dit kan herkennen en bespreekbaar kan maken met een jongere. Wijkagent Hans Reijmer zal vertellen over wat hij tegenkomt in de praktijk en wat de politie doet om erger te voorkomen. Het jongerenwerk sluit af door haar ervaringen te delen en geeft informatie over alle hulpverlening die in de gemeente Zevenaar beschikbaar is.
De entree van deze informatieavond is gratis en iedereen krijgt het boek "de alcoholvrije puber" mee naar huis; een praktische gids voor ouders en opvoeders.

De koffie en thee staat woensdag 6 november in De Sfinx klaar vanaf 19.00 uur. Iriszorg, de politie en het jongerenwerk geven presentaties van 19.30 tot uiterlijk 21.00 uur. Na afloop zijn ze beschikbaar voor individuele vragen. Info en aanmelden kan via www.de-sfinx.nl of door te bellen met het jongerenwerk van Caleidoz op 0316-542794. Jongerencentrum De Sfinx zit in het Gildehuis aan de Dorpsdijk 16 in Lobith.

 Naar het overzicht