Sfinx Specials

Het jongerenwerk bij De Sfinx is er voor alle jongeren van ’t Gelders Eiland. Maar voor jongeren met een beperking is het niet altijd makkelijk om aan de activiteiten mee te doen. Dat bleek ook uit twee bijeenkomsten die het sociaal team onlangs organiseerde om de behoefte onder ouders te polsen. Daarom gaan de jongerenwerkers, samen met een paar ouders en met ondersteuning van het sociaal team, een aantal avonden organiseren voor deze jongeren.

De eerste activiteit is woensdag 24 januari. Jongeren met een beperking (in de breedste zin van het woord) van ongeveer 12 tot 18 jaar zijn welkom bij de inloop van 18.30 tot 20.30 uur. Een inloop betekent dat het jongerencentrum open is en dat je er leuke dingen kan doen. In het begin laten de jongerenwerkers zien hoe De Sfinx eruit ziet. Dan gaat de groep een darttoernooitje doen en dan even pauze. Dan gezellig biljarten en weer even pauze (staat nog niet vast). Daarna wordt samen overlegd over de volgende activiteit. Er zijn ouders die komen helpen en er wordt rekening gehouden met muziek en disco-lampen; die worden beide gedimd.

De entree is 1 euro en jongerencentrum De Sfinx is te vinden aan de achterzijde van het Gildehuis aan de Dorpsdijk 16 in Lobith.  Mailen kan naar [email protected] of bellen met de jongerenwerkers van De Sfinx op 0316-542794.Naar het overzicht