Levend stratego

We volgen het advies van de Veiligheidsregio op en we organiseren zoveel mogelijk de activiteiten buiten. Gelukkig wordt het mooier weer en kunnen we deze vrijdag weer knallen. Dus als je zin hebt in een spannend spel, meld je aan en doe mee met levend stratego!

We verzamelen bij De Sfinx buiten om 18.30 uur en daar kan je de entree betalen. (Let op; sinds dit jaar is de entree 2 euro).

We verdelen de groep dan in 2 teams en elk team krijgt een leiding als teamcaptain. Iedereen krijgt van de teamcaptain een kaartje met erop een rang; je bent een hoge of lagere soldaat. Aan het nummer kan je zien hoe hoog je bent. En elk team krijgt een vlag.Dan gaan we naar het speelveld; ongeveer het gebied tussen de kerk en de Coop in het centrum van Lobith.

Met jouw team verstop je de vlag in het speelveld op "jouw" helft. Het andere team doet dit ook. Door linten is te zien bij welk team je hoort trouwens. Als de vlag is verstopt, klinkt de toeter en begint het spel. Je probeert de vlag van de tegenstander te vinden. Maar wordt je getikt door een tegenspeler, dan moet je allebei je kaartje aan elkaar laten zien. Degene met de hoogste soldaat (de hoogste rang) wint en krijgt het kaartje van de ander. Die moet weer terugrennen naar zijn teamcaptain om een nieuw kaartje te halen. En jij kan gewoon verder op zoek naar de vlag! Bij dit spel is het slim om samen te spelen door aan je teamgenoten door te geven als je weet wie van de tegenpartij bijvoorbeeld een hoge rang heeft. Wees gerust; vrijdag krijg je alle uitleg en natuurlijk kan je tijdens het spel vragen stellen aan de leiding.

Omdat we alles zoveel mogelijk buiten houden, is De Sfinx om 20.00 uur afgelopen. Voor de zekerheid; je mag De Sfinx wel in als je naar de wc wil. Wij zorgen ervoor dat je buiten lekker gratis ranja kan drinken. Eventueel kan je er ook chips of een zakje snoep kopen.Naar het overzicht